Search found 737 matches

by chris319
Sun Dec 20, 2020 4:32 pm
Forum: Coding Questions
Topic: Reading Icecast Audio Stream
Replies: 7
Views: 971

Re: Reading Icecast Audio Stream

You have to start a stream via a http get request.
How to do this in PB?
by chris319
Sun Dec 20, 2020 2:38 pm
Forum: Coding Questions
Topic: Reading Icecast Audio Stream
Replies: 7
Views: 971

Re: Reading Icecast Audio Stream

So you need something to start any action.
You need a http get request to the stream you want to listen to.
See the code I posted. It connects but that's all.
by chris319
Sun Dec 20, 2020 11:24 am
Forum: Coding Questions
Topic: Reading Icecast Audio Stream
Replies: 7
Views: 971

Re: Reading Icecast Audio Stream

According to this it's TCP:

https://stackoverflow.com/questions/246 ... tcp-or-udp
Icecast and SHOUTcast both use TCP for both the source streams and streaming to end clients.
by chris319
Sun Dec 20, 2020 5:18 am
Forum: Coding Questions
Topic: Reading Icecast Audio Stream
Replies: 7
Views: 971

Reading Icecast Audio Stream

I'm trying to write a program to read and play an icecast audio stream and this is as far as I've gotten: The program appears to make the network connection but it is not reading any data from the stream on port 8000. *buffer = AllocateMemory(16384) connectionID = OpenNetworkConnection("localho...
by chris319
Sat Dec 19, 2020 10:29 pm
Forum: Tricks 'n' Tips
Topic: Ver #2 :Simple sound Player using BASS [Stereo & Mono Files]
Replies: 20
Views: 5206

Re: Ver #2 :Simple sound Player using BASS [Stereo & Mono Fi

Where to find

bassflac.dll
bass_ac3.dll
basswma.dll

They are not in bass24.

13 POLINK errors.

FAIL.
by chris319
Sat Dec 12, 2020 12:39 pm
Forum: Announcement
Topic: HTML5 Browser
Replies: 193
Views: 67224

Re: HTML5 Browser

I tried entering the following:

Code: Select all

http://localhost:8000/stream
and it turned the URL into a Google search.

Also, the source code doesn't compile past line 10:

Code: Select all

MH_Initialize()
by chris319
Thu Sep 17, 2020 9:36 pm
Forum: Coding Questions
Topic: Unicode Strings
Replies: 3
Views: 658

Re: Unicode Strings

Maybe device$(i) = DeviceString(*Devices(i)) Debug device$(i) ;gives "Asian" characters device$(i) = DeviceString(*Devices(i)) *Buff = Ascii(device$(i)) ;gives numerals Debug PeekS(*Buff,-1,#PB_Ascii) Doesn't work. I get a bunch of question marks and a few ASCII characters. This works: *B...
by chris319
Thu Sep 17, 2020 9:10 pm
Forum: Coding Questions
Topic: Unicode Strings
Replies: 3
Views: 658

Unicode Strings

Version 5.72 x86 Windows 10 I am reviving an old program that works with PortAudio. The program worked perfectly to a point until I updated PB. When I try to get device names from PortAudio, I'm getting Asian (unicode?) characters. I've tried using Ascii() but get numbers. device$(i) = DeviceString(...
by chris319
Fri Aug 14, 2020 9:19 pm
Forum: Coding Questions
Topic: ButtonImage with Word Wrap
Replies: 2
Views: 616

ButtonImage with Word Wrap

What's the easiest way to add word-wrapped text to a ButtonImage gadget?

Thank you.
by chris319
Sat Aug 01, 2020 3:14 am
Forum: Coding Questions
Topic: Trouble With RunProgram()
Replies: 12
Views: 1509

Re: Trouble With RunProgram()

infratec wrote:
chris319 wrote: I am using the static builds from Zeranoe.
The static build needs no dlls :wink:
Sorry to contradict you, but ffprobe does. It won't run without them and will run with them.
by chris319
Fri Jul 31, 2020 6:01 pm
Forum: Coding Questions
Topic: Trouble With RunProgram()
Replies: 12
Views: 1509

Re: Trouble With RunProgram()

ffprobe requres several .dll files in order to run. Once found, it works.
by chris319
Thu Jul 30, 2020 6:56 am
Forum: Coding Questions
Topic: Trouble With RunProgram()
Replies: 12
Views: 1509

Re: Trouble With RunProgram()

I tried RunProgram() on ffprobe in my copy of Shotcut and it worked. Bizarre.
by chris319
Wed Jul 29, 2020 6:04 pm
Forum: Coding Questions
Topic: Trouble With RunProgram()
Replies: 12
Views: 1509

Re: Trouble With RunProgram()

Here is the line of code: result = RunProgram("ffprobe.exe","","",#PB_Program_Open|#PB_Program_Read) : Debug result It makes no difference if I include the file extension or not. This code runs ffmpeg and returns 1, whether I do or do not include the file extension: res...
by chris319
Wed Jul 29, 2020 7:42 am
Forum: Coding Questions
Topic: Trouble With RunProgram()
Replies: 12
Views: 1509

Re: Trouble With RunProgram()

Sorry, I tried adding these flags and it still returns 0:

Code: Select all

#PB_Program_Open|#PB_Program_Read
I can run ffmpeg.exe without any flags, just the name of the executable name without the file extension, and it returns 1, which means it successfully ran.
by chris319
Tue Jul 28, 2020 6:00 pm
Forum: Coding Questions
Topic: Trouble With RunProgram()
Replies: 12
Views: 1509

Trouble With RunProgram()

I'm having trouble running a program called "ffprobe.exe". RunProgram() returns 0. I've checked permissions and none are set to "deny".

I'm able to run another program in the same folder called "ffmpeg.exe" RunProgram() returns 1.

Any ideas why?

OS is Windows 10.