It is currently Thu Oct 01, 2020 3:23 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 8:26 am 
Offline
Addict
Addict

Joined: Thu Jun 07, 2007 3:25 pm
Posts: 3914
Location: Berlin, Germany
The new version is cool, thank you!

_________________
Please excuse my flawed English. My native language is PureBasic.
Search
RSBasic's backups


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 9:02 am 
Offline
Addict
Addict

Joined: Thu Jun 07, 2007 3:25 pm
Posts: 3914
Location: Berlin, Germany
RASHAD wrote:
- Will you add the next 2 lines to your code to solve PB 5.72 problem with the default font
I can't see any problem here with netmaestro's code and the default font, using PB 5.72 on Windows 10 (regardless whether the DPI aware compiler option is switched on or off).

Adaption can be necessary for properly running old codes with PB 5.72+ on Windows.
But if you create a new program for PB 5.72, like netmaestro did, there is no need to add such lines.
See viewtopic.php?f=37&t=75048

_________________
Please excuse my flawed English. My native language is PureBasic.
Search
RSBasic's backups


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 11:47 am 
Offline
Always Here
Always Here

Joined: Fri Oct 23, 2009 2:33 am
Posts: 6258
Location: Wales, UK
Superb Netmaestro

Hollywood voice-over on your video too 8)

_________________
IdeasVacuum
If it sounds simple, you have not grasped the complexity.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 11:55 am 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Apr 26, 2003 2:15 pm
Posts: 895
Location: Cuernavaca, Mexico
Nice work, as usual Mr. Net.

I have an issue...

- Imported a simple hexagon image ( a traffic Stop sign)
- Clicked on "Independent curve" option
- drew the bottom horizontal line
- pressed the Commit this curve button
- went to the top left of the image to draw the top horizontal line

Boom :mrgreen:

Even though I had chosen indepedent curve, the Curve Type changed to "Continuation of last curve" and placed a dotted line from the bottom right to the top left of the image.

Spent some time looking for an "undo" method to no avail. In fact I had no other option but to press the commit button.

Is it me?

_________________
- It was too lonely at the top.

Current Machine: Win 10 Pro 64-bit, Dual Xeon E5-2670, 64 gigs ram, Geforce GTX 1660 Ti w/6 gigs ram


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 4:32 pm 
Offline
PureBasic Bullfrog
PureBasic Bullfrog
User avatar

Joined: Wed Jul 06, 2005 5:42 am
Posts: 8143
Location: Fort Nelson, BC, Canada
Ah. Some failure to communicate there. The "independent curve" option is good for the next curve only and if you want all independent curves you have to click it each time. I should probably change that. Undo is coming today as soon as I get resizing done.

_________________
Veni, vidi, vici.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 5:57 pm 
Offline
Always Here
Always Here

Joined: Fri Oct 23, 2009 2:33 am
Posts: 6258
Location: Wales, UK
Enhancement Request - Save Image

Edit: .... and zoom loaded image?

_________________
IdeasVacuum
If it sounds simple, you have not grasped the complexity.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 6:11 pm 
Offline
Always Here
Always Here

Joined: Fri Oct 23, 2009 2:33 am
Posts: 6258
Location: Wales, UK
Ah - I just messed-up a drawing. In "continuation" mode, I stupidly clicked on the end point of the previous curve - result is that Curve Designer locks-up.

_________________
IdeasVacuum
If it sounds simple, you have not grasped the complexity.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 8:09 pm 
Offline
PureBasic Bullfrog
PureBasic Bullfrog
User avatar

Joined: Wed Jul 06, 2005 5:42 am
Posts: 8143
Location: Fort Nelson, BC, Canada
Quote:
Ah - I just messed-up a drawing. In "continuation" mode, I stupidly clicked on the end point of the previous curve - result is that Curve Designer locks-up.
It doesn't lock up. It's just that all the control points are on top of each other. You can drag them apart and move your endpoint where you want it and just continue.

_________________
Veni, vidi, vici.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 8:14 pm 
Offline
PureBasic Bullfrog
PureBasic Bullfrog
User avatar

Joined: Wed Jul 06, 2005 5:42 am
Posts: 8143
Location: Fort Nelson, BC, Canada
At the cost of some clumps of my hair, resizing is complete. You can now size the window up and down and keep working with the image. As a bonus you can even be in the middle of working with a new curve, change the size and keep working with it. Code updated in first post.

Also with this update you can now draw curves without a reference image.

_________________
Veni, vidi, vici.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 9:21 pm 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert

Joined: Sun Apr 12, 2009 6:27 am
Posts: 3672
@Little John
What if a guy like me changed windows system font and its size using a tool like Winaero Tweaker or Asian version of windows
It is better to depend on Windows font mapper

@NM
Looks good as always
If at any time you need your version 1,2 or 3 just ask :)

_________________
Egypt my love


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 10:09 pm 
Offline
PureBasic Bullfrog
PureBasic Bullfrog
User avatar

Joined: Wed Jul 06, 2005 5:42 am
Posts: 8143
Location: Fort Nelson, BC, Canada
RAHSAD wrote:
What if a guy like me changed windows system font

There are no guys like you :mrgreen:

_________________
Veni, vidi, vici.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sat May 16, 2020 11:08 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Tue Sep 22, 2009 10:41 pm
Posts: 543
It is ever a pleasure to read such a code. Thank you !


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sun May 17, 2020 12:39 am 
Offline
PureBasic Bullfrog
PureBasic Bullfrog
User avatar

Joined: Wed Jul 06, 2005 5:42 am
Posts: 8143
Location: Fort Nelson, BC, Canada
I have implemented Undo/Redo, code is updated in the first post. It is very early in the process so do try and see if it will do something unexpected. I've been playing with it and it seems ok but that's one person only and not a lot of tries. One thing though, if you undo a curve that's not committed yet you can't have it back with redo. Everything else can be removed with undo and added back with redo.

_________________
Veni, vidi, vici.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sun May 17, 2020 2:19 am 
Offline
Addict
Addict

Joined: Thu Jun 07, 2007 3:25 pm
Posts: 3914
Location: Berlin, Germany
RASHAD wrote:
@Little John
What if a guy like me changed windows system font and its size using a tool like Winaero Tweaker or Asian version of windows
It is better to depend on Windows font mapper

I don't know. Please tell me what the effect is. Are you saying that PureBasic 5.72 has a problem with Asian version of windows?

_________________
Please excuse my flawed English. My native language is PureBasic.
Search
RSBasic's backups


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Vector Curve Designer (RAD Tool)
PostPosted: Sun May 17, 2020 3:07 am 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert

Joined: Sun Apr 12, 2009 6:27 am
Posts: 3672
Quote:
I don't know. Please tell me what the effect is. Are you saying that PureBasic 5.72 has a problem with Asian version of windows?

What are you trying to say
It had been discussed before

[url]
viewtopic.php?f=13&t=75036
[/url]

End of discussion

_________________
Egypt my love


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 68 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye