It is currently Thu Jul 02, 2020 7:27 pm

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 23, 2002 6:27 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by BalrogSoft.


Hi to all...

I upload to my web a new version of my 3d engine with source, using the 3d sprite library now, more faster, and bigger, and now the objects can be more detailed than other versions, check it on my page: http://www.balrogsoftware.com

Bye, Balrog Soft.

Balrog Soft
Amiga and PC Coder
http://www.balrogsoftware.com
[url]mailto:balrog@balrogsoftware.com[/url]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 23, 2002 8:19 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by El_Choni.

Crashes under Windows XP. The debugger says that InitJoystick() must be called before the use of ExamineJoystick(). Since that has been done, I don't know where can be the problem.

Bye,

El_Choni


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 23, 2002 8:31 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by BalrogSoft.

Quote:
Crashes under Windows XP. The debugger says that InitJoystick() must be called before the use of ExamineJoystick(). Since that has been done, I don't know where can be the problem.

Bye,

El_Choni


I dont know what can crash under xp, the source code works well on w98... a temporally solution can be delete all joystick commands, the engine works with keyboard too...

Bye, Balrog Soft

Balrog Soft
Amiga and PC Coder
http://www.balrogsoftware.com
[url]mailto:balrog@balrogsoftware.com[/url]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 23, 2002 8:36 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by PB.

> I dont know what can crash under xp, the source code works well on w98...

XP = eXtra Problems.


PB - Registered PureBasic Coder


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 23, 2002 10:27 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by Fangbeast.

Quote:
> I dont know what can crash under xp, the source code works well on w98...

XP = eXtra Problems.


PB - Registered PureBasic Coder



Grrr, don't make me beat you with a ferret!! (GRIN). XP works fine, better than previous O/S's, you just have to code properly for it :):):)

Fangles


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 24, 2002 7:20 am 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by fred.

Balrog: very nice work and the core 3D seems very easy ! All work fine here with XP professionnal (I have a joystick tough). Fast and goold looking.. You just have to import some well know format like DXF and it will be a good start !

Fred - AlphaSND


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 24, 2002 10:01 am 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by fweil.

Hello,

I just splitted Joystick and Keyboard controls in two parts because I don't have a joystick there ...

It works fine on my W2K and looks nice for designing further things.

...

Francois Weil
14, rue Douer
F64100 Bayonne


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 24, 2002 11:28 am 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by BalrogSoft.

Quote:
Balrog: very nice work and the core 3D seems very easy ! All work fine here with XP professionnal (I have a joystick tough). Fast and goold looking.. You just have to import some well know format like DXF and it will be a good start !

Fred - AlphaSND



Thanks Fred, i want to use a existing 3d format, but one of the troubles are the triangles polygons used in all formats, the sprite 3d library is good, but the transform sprite command dont show a nice transformation in a triangle polygon and some cases of a 4 vertex polygon too, if you can change this command to get a correct transformation of the 3d sprites, my 3d engine will have better graphics than now...

Bye, Balrog Soft.

Balrog Soft
Amiga and PC Coder
http://www.balrogsoftware.com
[url]mailto:balrog@balrogsoftware.com[/url]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 24, 2002 12:34 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by fred.

What do you need exactly ? Single vertex ? A 3DSprite is actually a two triangle plane with a square texture wrapped to it, like explained in the docs.. Just tell me exactly the command you need

Fred - AlphaSND


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 24, 2002 10:19 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by BalrogSoft.

Quote:
What do you need exactly ? Single vertex ? A 3DSprite is actually a two triangle plane with a square texture wrapped to it, like explained in the docs.. Just tell me exactly the command you need

Fred - AlphaSND



I think that the best solution to transform a sprite is transform a 3d sprite such as only one polygon of 4 points, and not two triangle planes. It must draw a better graphics, one system to get this can be resizing each colum of the sprite, and then resizing each file of the sprite, but is probably that exists other systems to do this faster...

Bye, Balrog Soft.

Balrog Soft
Amiga and PC Coder
http://www.balrogsoftware.com
[url]mailto:balrog@balrogsoftware.com[/url]


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 26, 2002 7:54 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by Tron.

Good Job Barlog!!!

I was able to run it on my W2K Pro machine, but I had to comment out all of the Joystick commands. After I did this it ran great! I saw your making it like Spy vs Spy, is this considered a Ray Casting engine? Like Wolf3D or something?

It looks very cool!!

"Honesty is the best policy, but insanity is a much better defense."


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 06, 2002 4:30 am 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by Franco.

Finally I had a little time to play with your code.
Amazing what can be done... great work!

Now I have 1 suggestion:
I saw that the height of the house is Y instead of Z.

Normally if you use a 3D-CAD program and use 3 dimensions X and Y are used for width and lenght but Z for the height of an object.
Don't know about that regarding 3D Games, but this is the way in CAD engineering.

Have a nice day...
Franco

Sometimes you have to go a lonely way to accomplish genius things.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 06, 2002 3:03 pm 
Offline
PureBasic Guru
PureBasic Guru

Joined: Tue Apr 22, 2003 7:42 pm
Posts: 16777133
Restored from previous forum. Originally posted by BalrogSoft.

Quote:
Finally I had a little time to play with your code.
Amazing what can be done... great work!


Thanks, im working in a 3d editor for the engine... and i want to use bones for animations of 3d objects...

Quote:
Now I have 1 suggestion:
I saw that the height of the house is Y instead of Z.

Normally if you use a 3D-CAD program and use 3 dimensions X and Y are used for width and lenght but Z for the height of an object.
Don't know about that regarding 3D Games, but this is the way in CAD engineering.


Y or Z axis dont affect to 3d transformations there is only a way to work with 3d transforms... there is only a name for variables... and the camera view is located where you want...

Bye, Balrog Soft.

Balrog Soft
Amiga and PC Coder
http://www.balrogsoftware.com
[url]mailto:balrog@balrogsoftware.com[/url]


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye