It is currently Tue Oct 15, 2019 12:54 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: WinXP wrong character in procedure list
PostPosted: Sun Jun 02, 2019 1:24 pm 
Offline
User
User

Joined: Sun Nov 26, 2017 3:13 pm
Posts: 17
PB 5.71b1 x86, Windows XP 32-bit

Under Windows XP there is a display error in the procedure list. It's in the current and older versions of PureBasic. It's just an optical problem, but it bothers me more and more.

http://peter.dreisiebner.at/pb571b1char.png

In the screenshot you can see these characters where there are no characters in the source code. With Windows 7 this problem does not exist.
The file format is UTF8 with Windows (CRLF) Newline, and tabs are used instead of spaces. It only affects comment lines with ";-..." or issues. It is independent of the font used.

If you click on the line in the editor and then click, for example, on a line below it, the error disappears. But it is displayed again when you switch to another source code and then back again.
I can display the character in Notepad, if I copy and paste a text that uses only the LF character (0x0A) for the line break. Maybe it has something to do with the line break.

Maybe someone can confirm the problem.

Peter


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: WinXP wrong character in procedure list
PostPosted: Sun Jun 02, 2019 2:21 pm 
Offline
User
User

Joined: Sun Nov 26, 2017 3:13 pm
Posts: 17
It could also have something to do with the umlauts (äöü...). Each line with the character also contains at least one umlaut.

Peter


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: WinXP wrong character in procedure list
PostPosted: Sun Jun 02, 2019 3:30 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Feb 13, 2010 3:45 pm
Posts: 905
The TODO stuff is unusable for source files in Utf8 format. At some point it will throw the whole highlighting into a mess.

https://www.purebasic.fr/english/viewtopic.php?f=4&t=69951&hilit=TODO

_________________
sorry for my bad english


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: WinXP wrong character in procedure list
PostPosted: Sun Jun 02, 2019 3:59 pm 
Offline
User
User

Joined: Sun Nov 26, 2017 3:13 pm
Posts: 17
Thanks Josh,
with plain text encoding there is no display error. Then I'll change the format, I only program for Windows.

Peter


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: WinXP wrong character in procedure list
PostPosted: Sun Jun 02, 2019 4:23 pm 
Offline
User
User

Joined: Sun Nov 26, 2017 3:13 pm
Posts: 17
I have changed all the files to plain text encoding, and there is no longer the display problem. What's more, loading a project with a lot of open files is now faster. I notice that with a PIII with 450 MHz very well.

Peter


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: WinXP wrong character in procedure list
PostPosted: Sun Jun 16, 2019 5:25 pm 
Offline
Enthusiast
Enthusiast
User avatar

Joined: Tue Sep 22, 2009 10:41 pm
Posts: 441
Thank you for this info : it is important to know this frequency.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye