It is currently Fri Dec 06, 2019 7:12 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Bug with fonts for StringGadgets?
PostPosted: Tue Dec 11, 2018 12:06 pm 
Offline
Addict
Addict

Joined: Mon Feb 16, 2015 2:49 pm
Posts: 1904
Fred wrote:
I don't think it's a PB issue
ccode wrote:
I also do not see it as a bug

Can I convince you both with this example? :twisted:

Code:
OpenWindow(0,200,200,320,120,"Exact same font, different gadgets",#PB_Window_SystemMenu)

f=LoadFont(1,"@DFPOP1-W12",13,#PB_Font_Underline)

StringGadget(1,10,10,300,40,"Underlined StringGadget")
SetGadgetFont(1,f)

EditorGadget(2,10,60,300,40)
SetGadgetText(2,"Underlined EditorGadget")
SetGadgetFont(2,f)

Repeat : Until WaitWindowEvent()=#PB_Event_CloseWindow

Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Bug with fonts for StringGadgets?
PostPosted: Tue Dec 11, 2018 12:54 pm 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert

Joined: Sun Apr 12, 2009 6:27 am
Posts: 3468
Hi Dude
It can be when Windows can not find the mentioned font and sub. it with another font
Try any known font like Tahoma or Arial and see the result

_________________
Egypt my love


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Bug with fonts for StringGadgets?
PostPosted: Tue Dec 11, 2018 12:59 pm 
Offline
Addict
Addict

Joined: Mon Feb 16, 2015 2:49 pm
Posts: 1904
But Windows obviously did find the font because it's shown correctly in the EditorGadget. Just not shown correctly in the StringGadget. And as mentioned in my first post, the underline font works in other apps, such as Paint Shop Pro. Just not in PureBasic's StringGadget. It can't get any more obvious than that.

Other fonts work fine. The problem is, my app has a font preview feature, and if customers are previewing with underline, and no underline appears, then I'm going to start getting support emails saying my app is buggy. :(


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Bug with fonts for StringGadgets?
PostPosted: Tue Dec 11, 2018 1:05 pm 
Offline
PureBasic Expert
PureBasic Expert

Joined: Sun Apr 12, 2009 6:27 am
Posts: 3468
To be sure Run font from control panel and search for yours before you judge the effect (Search also if that font has underline too)
And do not depend on instantaneous install(check if the font file in the fonts folder)
Then if it still there we can give it more investigation
And do not get sad :)

_________________
Egypt my love


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Bug with fonts for StringGadgets?
PostPosted: Tue Dec 11, 2018 2:26 pm 
Offline
Administrator
Administrator

Joined: Fri May 17, 2002 4:39 pm
Posts: 13638
Location: France
Could you try with an EDIT control with API and see what happen ?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Bug with fonts for StringGadgets?
PostPosted: Tue Dec 11, 2018 4:17 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Wed Dec 23, 2009 10:14 pm
Posts: 3143
Location: Boston, MA
No problem with PB v57b4 on Windows 10 Pro.
No api required.

_________________
The nice thing about standards is there are so many to choose from. ~ Andrew Tanenbaum


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye