It is currently Mon Dec 09, 2019 6:57 am

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 69 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 11:56 am 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Oct 09, 2010 3:47 am
Posts: 1595
Hi uweb,

Here are a couple things to look at: Geolocation.pb...

1. Does the first line in the ListIconGadget read [ status: success ] ?
2. REM the line [ WebBrowser2\put_Silent(#True) ] in the Procedure BuildMap.

Please let me know the results. Thank you.

_________________

I will be unreachable from the forum for an indefinite period; downloads moved to My PureBasic Stuff.
_________________


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 7:20 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Wed Mar 15, 2006 9:40 am
Posts: 98
Location: Germany
Hi JHPJHP,

Yes, status is success.

With the REM I get a script-error in row 14 :
'google' is undefined
Code: 0
URL : about:blank

I did test https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/examples/?hl=de and the Samples do working in my IE11.

_________________
Please pardon my English, my native tongue is German.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 8:27 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Oct 09, 2010 3:47 am
Posts: 1595
Hi uweb,

Geolocation.pb:
- it might be that MarkerText contains an invalid character; temporarily replace MarkerText with Double-Quotes in the Procedure SetScript.
Code:
"['" + MarkerText + "'," + Latitude + "," + Longitude + "]"

"['" + "" + "'," + Latitude + "," + Longitude + "]"

_________________

I will be unreachable from the forum for an indefinite period; downloads moved to My PureBasic Stuff.
_________________


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 8:52 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Wed Mar 15, 2006 9:40 am
Posts: 98
Location: Germany
Hi JHPJHP,

no, unchanged.

_________________
Please pardon my English, my native tongue is German.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 8:58 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Oct 09, 2010 3:47 am
Posts: 1595
Hi uweb,

I've uploaded a new version of Geolocation via WebGadget, pointing the Include files (geolocation.pbi, etc.) to an alternate source script. Please let me know it this solves the problem.
Code:
"<script src='https://maps.googleapis.com/maps/api/js?v=3&sensor=false' type='text/javascript'></script>"

If it still doesn't work, try changing https to http.

Thank you.

_________________

I will be unreachable from the forum for an indefinite period; downloads moved to My PureBasic Stuff.
_________________


Last edited by JHPJHP on Sat Sep 24, 2016 11:07 pm, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 9:52 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Wed Mar 15, 2006 9:40 am
Posts: 98
Location: Germany
Hi JHPJHP,

sorry for the long time. I have visitors.

In comination with REM the line [ WebBrowser2\put_Silent(#True) ] I get now a message witch ask for execute the skript even though problem with saftey certificate.
If I choose Yes it works.

_________________
Please pardon my English, my native tongue is German.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 9:56 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Oct 09, 2010 3:47 am
Posts: 1595
Hi uweb,

Thank you for working this out with me; whenever you have time is very much appreciated.

Have you tried changing https to http in the file Includes/geolocation.pbi?
Code:
"<script src='https://maps.googleapis.com/maps/api/js?v=3&sensor=false' type='text/javascript'></script>"

_________________

I will be unreachable from the forum for an indefinite period; downloads moved to My PureBasic Stuff.
_________________


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 10:16 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Wed Mar 15, 2006 9:40 am
Posts: 98
Location: Germany
Hi JHPJHP,

I thank you.
With http in place of https I get the same script-error like at the begin.

May I have to change the configuration of the IE.
I will try this tomorow.

_________________
Please pardon my English, my native tongue is German.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 10:43 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Oct 09, 2010 3:47 am
Posts: 1595
Hi uweb,

There are many supported URL source script variations.
- so far all versions have worked on my Windows 10 and OSX computers without modification or prompt

I've uploaded a new version of Geolocation via WebGadget, pointing the Include files (geolocation.pbi, etc.) to an alternate source script. Please let me know it this solves the problem.
Code:
"<script src='https://maps-api-ssl.google.com/maps/api/js?v=3&sensor=false' type='text/javascript'></script>"

If it still doesn't work, try using the following URL:
Code:
https://maps.google.com/maps/api/js?v=3.5&sensor=false

Thank you.

_________________

I will be unreachable from the forum for an indefinite period; downloads moved to My PureBasic Stuff.
_________________


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sun Sep 25, 2016 6:37 am 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Wed Mar 15, 2006 9:40 am
Posts: 98
Location: Germany
Hi JHPJHP,

it is the same with both.

With
Code:
#TAB$ + #TAB$ + "<script>if (navigator.geolocation) { var BrowserVersion = navigator.appVersion; window.clipboardData.setData('Text', BrowserVersion); alert(BrowserVersion); }</script>" + #LF$ +
I get
Quote:
5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; Trident/7.0; rv:11.0) like Gecko



edit:
After insert the corresponding Domain (in my case : https://maps.google.com) to the trustworthily Sites in IE it works perfekt.

Thank you JHPJHP for your help and all your greate shared work!!!

PS
If you are looking for new challenge: Dokany (rebirth of dokan) is still waiting for a PB-Coder with more knowledge as my.
It offers more abilitys as ImDisk and in the meantime it is a signed Windows driver.
For example it would be posible to provide database-content dynamically as filesystem.

_________________
Please pardon my English, my native tongue is German.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sun Sep 25, 2016 6:20 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Oct 09, 2010 3:47 am
Posts: 1595
Hi uweb,

Thank you for reporting the issue and solving the problem :) I've added a note to the first post.

dokan-dev/dokany looks very interesting...

_________________

I will be unreachable from the forum for an indefinite period; downloads moved to My PureBasic Stuff.
_________________


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sun Sep 25, 2016 7:17 pm 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Wed Mar 15, 2006 9:40 am
Posts: 98
Location: Germany
Hi JHPJHP,
I am sorry but I must cancel my solution.
Today in the morning it works. I am sure.
But now I get the message, witch ask for execute the skript even though problem with safety certificate, again.
I have tryed to reproduce the situation in the morning. But I am not able to make it work without this message.

_________________
Please pardon my English, my native tongue is German.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Sun Sep 25, 2016 8:22 pm 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Oct 09, 2010 3:47 am
Posts: 1595
Hi uweb,

Previously I modified the URL from maps.google.com to maps-api-ssl.google.com, could it be that the Trusted sites URL doesn't match the include file?

I've updated Geolocation via WebGadget with the original URL maps.google.com.

_________________

I will be unreachable from the forum for an indefinite period; downloads moved to My PureBasic Stuff.
_________________


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Mon Sep 26, 2016 7:17 am 
Offline
User
User
User avatar

Joined: Wed Mar 15, 2006 9:40 am
Posts: 98
Location: Germany
Hi JHPJHP,

probable this thought was the reason that I did changed yesterday falsely the include to 'https://maps.google.com'.

Now booth works with the Trusted sites 'https://maps.google.com' or 'https://maps.googleapis.com'. There is no difference.
Code:
              ;#TAB$ + #TAB$ + "<script src='https://maps.googleapis.com/maps/api/js?v=3&sensor=false' type='text/javascript'></script>" + #LF$ +
              #TAB$ + #TAB$ + "<script src='https://maps.googleapis.com/maps/api/js?v=3.5&sensor=false' type='text/javascript'></script>" + #LF$ +

But it works without the images for the control elements over the map. There are only the placeholder ([x] left and middle - white area right).
Probably it was working yesterday also without them and i did not notice it.

_________________
Please pardon my English, my native tongue is German.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Geolocation via WebGadget
PostPosted: Mon Sep 26, 2016 8:03 am 
Offline
Addict
Addict
User avatar

Joined: Sat Oct 09, 2010 3:47 am
Posts: 1595
Hi uweb,

Can you please try one last thing; download the latest version: Geolocation via WebGadget...

Before running the examples do the following:
- Internet Options -- General -- Delete
- Internet Options -- Security -- Trusted sites -- Sites
-- remove all entries, if it fails only add https://maps.googleapis.com
- Internet Options -- Security -- Reset all zones to default level
- Internet Options -- Advanced -- Restore advanced settings

Thank you :!:

_________________

I will be unreachable from the forum for an indefinite period; downloads moved to My PureBasic Stuff.
_________________


Last edited by JHPJHP on Mon Sep 26, 2016 7:57 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 69 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

 


Powered by phpBB © 2008 phpBB Group
subSilver+ theme by Canver Software, sponsor Sanal Modifiye